דגנים וקטניות- סיבים תזונתיים

שילוב של דגנים וקטניות בתהליך ההרזיה מסייע לתהליך הרזיה מאוזן ותקין.

אסנת רוזנפלד
אסנת רוזנפלד
דגנים וקטניות- סיבים תזונתיים

דגנים וקטניות הם שתי קבוצות מזון מן הצומח ומבחינת הרכב תזונתי משתייכות לקבוצת הפחמימות.

הפחמימות הן אחד מאבות המזון החיוניים לגוף והן משמשות להפקת אנרגיה ופירוק שומנים. חשוב להבחין בין פחמימות פשוטות למורכבות. פחמימות פשוטות משפיעות על האנרגיה והשובע באופן מיידי-סוכרים, פירות, לחם לבן וכו. ואילו פחמימות מורכבות השפעה לאורך זמן רב יותר- למשל דגנים מלאים וקטניות.

בשל תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה הם נחשבים פחמימה מורכבת וזמן העיכול וספיגת המזון וזמן תחושת השובע ארוך יותר לעומת פחמימות פשוטות.

דגנים לדוגמא: שיבולת שועל, אורז, חיטה ומוצריה, תירס, כוסמת,קינואה.

קטניות לדוגמא: אפונה, שעועית לסוגיה, עדשים שונות, פול, חומוס, אדממה.

שילוב של דגן וקטניה בארוחה ייתן לנו חלבון מלא- - עדיין יהיה פחמימה.

בקינואה ואדממה יש הרכב תזונתי של חלבון מלא.- ולכן מומלצת לצמחונים וטבעונים.

בשיטת הרמזור של אוסנת מא' עד ת' אנו ממליצים על הדגנים והקטניות הבאים:

חיטה, בורגול, קוסקוס מלא,

תירס, כוסמת, קינואה, לחמים מלאים, אורז מלא, פסטה מלאה, שיבולת שועל כל הקטניות

הדרך הנכונה לירידה במשקל ואורח חיים בריא היא לשמור על תפריט מאוזן המכיל את כל אבות המזון- גם פחמימות. הפחמימות המורכבות תורמות לתחושת שובע לאורך זמן ולתפקוד תקין של מערכת העיכול.

נסו תפריט עשיר בסיבים תזונתיים ובשילוב של דגנים וקטניות

הצטרפו אליי

אני מלווה קבוצות לאורח חיים בריא

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.