יהונתן גפן כתב בספרו הכבש השישה עשר על האיש הירוק.
כולנו זוכרים את הסיפור על האיש שחי בעולם חד גוני בצבע ירוק
ומה הקשר אל תהליך הרזיה ואורח חיים בריא?
הצורך בגיוון.
גיוון של התפריט, של הפעילות הגופנית, של השגרה.
תוך ששומרים על כללים של אורח חיים בריא.
למה לגוון את התפריט?
1. גיוון מאפשר לגוף לקבל את כל אבות המזון, הוויטמינים והמינרלים הנחוצים לתפקוד יומיומי.
2. חד גוניות יוצרת שעמום ומקשה על התמדה בתהליך ההרזיה.
3. הקפדה "נוקשה" ואיסורים רבים יוצרים תחושה של איבוד חופש הבחירה ומוביל לתסכול.
למעשה גיוון התפריט=התמדה=הצלחה.
אז איך מגוונים?
1. חשיפה והתנסות- מדי פעם התנסו במוצר חדש שאינכם מכירים. יכול להיות ירק, פרי, פחמימה, קטניה וכו'. אם לא אהבת במיה בתור ילדה לא אומר שבתור בוגרת עדיין לא תאהבי.
2. ירקות- התנסו בצורת הכנה שונות, בירקות שונים. לא רק סלט של מלפפון-עגבניה.
3. פירות- לקנות עד חמישה סוגים בשבוע של פירות ולהתנסות בפירות חדשים שאינם מוכרים.
4. התנסות בתפריטים ומתכונים של אוסנת מא' ועד ת'.
5. אתגרים שבועים או יומים למשל תפריט ירוק.
אז לסיכום:
האיש הירוק חי בעולם חד גוני, אנחנו חיים בעולם מלא אפשרויות. כאשר מגוונים את הבחירות שלנו בתפריטים:
נהנים מתפריט מאוזן ומגוון.
מחזקים את המוטיבציה
מתמידים לאורך זמן.
בחרו להכניס יותר גיוון לחייכם בכלל ולתהליך ההרזיה שלכם.