העונה החמה- מעבר לתפריט קיץ

אפשר להמשיך ולהתמיד בתהליך ההרזיה גם בעונה החמה, הקיץ, תוך התאמות של התפריט.

אסנת רוזנפלד
אסנת רוזנפלד
העונה החמה- מעבר לתפריט קיץ

הטמפרטורות עולות, השכבות יורדות,

חם בחוץ וחם בפנים.

30 מעלות בצל.

אבטיחים, קרטיבים, מיץ צונן ועוד אמצעים להתקרר.

העונה החמה כבר כאן! ואנחנו לא יכולים לשנות את מזג האוויר אז נתאים את עצמנו אליו!

הקיץ מביא איתו אתגרים למתמידים בתהליך הרזיה:

ימים ארוכים, חם לבשל , פירות הקיץ, גלידות, חם לפעילות גופנית בחוץ, שהות במזגן- שוכחים לשתות מים.

ולשמחתנו יש פתרונות ודרכים להקל.

בשתי מילים תפריט קל-קר.

תפריט שקל להכין וקר לאכול.

וגם

ארוחות קטנות כל 3-4 שעות, לעבור למנות קרות שלא דורשות בישול ארוך, לשלב בתפריט פירות ופינוקים במנות מדודות, פעילות גופנית בשעות שהחום יורד או במרחבים ממוזגים, מקפידים לשתות כל שעה עם תזכורת.

כמה רעיונות מה ואיך לשלב בתפריט:

דגים- דג קל יותר לעיכול, הוא מתעכל תוך כשעה מאכילתו. ארוחה המשלבת דג עם ירקות טריים ומבושלים היא פתרון טוב לארוחה קייצית עשירה בחלבון.

סלטים כארוחה מלאה:

הירקות הטריים נעימים מאוד לאכילה בקיץ, אפשר לאכול אותם בטמפרטורת החדר או קרים.          סלט כארוחה מלאה ומשביעה, כשנעשיר את הירקות במנת  חלבון קרה כמו רצועות חזה עוף, קטניות, ביצה קשה, טונה או גבינות.

היזהרו מהתוספות בסלטים כמו רטבים ,קרוטונים, אגוזים זרעים וכדומה שיעלו את תחושת הכבדות.

פחמימות מורכבות קרות –אורז מלא/בורגול/קינואה יחד עם קטניות המוגשות קרות כחלק מסלטים הופכות אותם לעשירים בחלבון ובעלי ערך תזונתי גבוה.

מוצרי חלב– גבינות ויוגורטים המהווים מקור חלבון וסידן חשוב לאורך כל השנה . יתרונם הגדול בקיץ זה  הקרירות שהם תורמים לארוחה. הקפידו לבחור דלי שומן. יוגורטים עשירים בחלבון בשילוב מנת פרי מהווים ארוחה עשירה בחלבון.

כריכים-ארוחה מדודה, קלה להכנה, לא לשכוח תוספת ירקות!

שייקים מרעננים וקרים המבוססים על מנת פרי, ירק והרבה קרח.

הקיץ הוא לא תירוץ הוא הזדמנות ואנחנו נהפוך לטובים יותרלעצמנו בקיץ הזה. בעזרת התפריט של אוסנת מא' עד ת', מתכונים, טיפים ובעיקר בעזרת היחד של הקבוצה נמשיך להתמיד בתהליך ההרזיה גם בקיץ.    

הצטרפו אליי

אני מלווה קבוצות לאורח חיים בריא

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.