יש כאלה שקשה להם יותר בחורף, פחות פעילים, מצב הרוח יורד ואז מתנחמים באוכל.
ויש אחרים שרואים בחורף תקופה מצוינת לפעילויות מיוחדות,לרענן את התפריט, לנצל את החורף כדי להגיע חטובים ומוכנים לקיץ!
לא משנה איזה טיפוס אתם- המטרה היא לרדת במשקל והדרך היא להתאים את עצמכם למזג האוויר.
מה קורה לנו בגוף בעונת החורף?
הירידה בשעות האור מביאה לעלייה ברמות המלוטנין וירידה ברמות הסרוטנין.
הירידה ברמות הסרוטנין מובילה לתחושת הדכדוך וכן לתחושת הרעב והצורך במתוקים ובפחמימות.
אז מה עושים? מנסים להעלות את רמות הסרוטנין.
מחליפים את התפריט לתפריט חורף המכיל בשר דל שומן,ביצים ,מוצרי חלב רזים, הם מוצרים העשירים בסרוטונין שכה חיוני לגופנו במיוחד בחורף .
השתדלו להיות בחוץ בשעות השמש כי היא מגבירה את יצור הסרוטונין.
אוכלים מזונות עשירים בויטמינים B6 B12 כמו סרדינים, שיבולת שועל, סלמון, יוגורט.
חשבו חיובי- מחקרים מצאו קשר ישיר בין חשיבה חיובית לבין יצור סרוטונין- היפגשו עם אנשים אהובים, תרגלו את הכרת והוקרת הטוב, התעסקו בתחביב או פעילות משפרת מצב רוח.
צמצמו אכילת פחמימות פשוטות , סוכרים, הם מחלישים ומקטינים את יצור הסרוטונין במוח אך אל תתעלמו מהצורך במתוקים ותנו לו מענה עם פירות העונה, מנת פינוק מדודה, שתייה חמה.
פעילות גופנית היא אחת הדרכים היעילות להעלאת הסרוטונין במוח אז השתדלו לשלב לפחות 3 פעמים בשבוע של פעילות גופנית.
איכלו יותר מזונות המכילים ויטמין C- המשפר את ספיגת הסרוטנין ומחזק את המערכת החיסונית- גויאבה, תות שדה, קיווי ופירות הדר .
הקפידו על תפריט מסודר ומזונות מבושלים ומנחמים כמו מרקים ותבשילי קדירה עשירים בדגנים מלאים וקטניות.
החורף הוא ההזדמנות שלכם להוסיף לתפריט- קטניות, ירקות שורש, תבלינים מחממים, פירות חורף, חליטות צמחים ועוד. וכשהשמש מבצבצת, צאו גם לפעילות גופנית בחוץ לספוג קצת ויטמין D.