4 מנות כל מנה היא מנת חלבון
המצרכים:
- 8 פילטים של סול (שניים לכל סועד) אפשר להחליף בדג אחר.
- 50 גרם קמח
- חבילת עלי תרד טריים
- בצל אחד גדול
- פלפל צ'ילי פרוס (אפשרי)
- 2 כפות שמן זית לטיגון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לימון אחד
הוראות הכנה:
- במחבת גדול וכבד מחממים שמן זית.
- מקמחים מעט את הפילטים ומטגנים כשלוש דקות מכל צד, מניחים על צלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן.
- קוצצים את הבצל דק דק ומטגנים באותו המחבת שטוגנו בו הדגים, עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד (ואת הצ'ילי- לא חייבים) ומתבלים במלח ופלפל שחור. ממשיכים את הטיגון עד שעלי התרד מתרככים ומסירים מהאש.
- מעבירים את עלי התרד לצלחות, מעל התרד מניחים שני פילטים, בוזקים מעט פלפל שחור גרוס על הדג וסוחטים מעליו מעט מיץ לימון ומגישים.