מאפינס שוקולד וחמאת בוטנים
מצרכים ל12 מאפינס כל מאפינס מנת פינוק,
כוס מדידה של 250 מ"ל
50 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
1 ביצה L
3/4 כוס חלב/מים/חלב סויה
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
5 כפות אבקת קקאו
3/4 כוס קמח כוסמין + אבקת אפייה
6 כפיות חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
- ממיסים את השוקולד במיקרו
- מוסיפים לקערת השוקולד המומס שמן וטורפים היטב.
- מוסיפים ביצה, חלב, סוכר ומלח. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
- ממלאים את השקעים בתבנית כמעט עד שפתם.
- בכל מאפין מניחים חצי כפית חמאת בוטנים.
- אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים,
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.