מנה= מנת חלבון=פרוסה במשקל 150 גרם
מצרכים:
נתח צלי כתף (מספר 5) , במשקל 1.5 קג.
2 כפות חרדל גרגרים
כף שמן זית
כף שמן קנולה
ראש שום מחולק לשיני שום
מלח.פלפל ,פפריקה.
2 כוסות יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי
2 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים
סלסלת פטריות.
אופן ההכנה:
מעסים את הבשר בכף שמן זית, חרדל גרגרים ותבלינים.
חותכים את הבשר 4 חתכים קטנים ומכניסים לתוכם את שיני השום.
בסיר שיכול להיכנס לתנור מחממים כף שמן קנולה ומכניסים את נתח הבשר. אוטמים את הבשר מצד אחד.
מחממים תנור ל230 מעלות. לא במצב טורבו!
הופכים את הבשר ואוטמים את הצד השני.
מוסיפים לסיר 2 כוסות יין ו2 כפות חומץ בלסמי את הבצלים שיני שום והגזרים .
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור לחצי שעה.
אחרי חצי שעה מורידים את החום ל180 מעלות ומכניסים שוב לתנור לעוד שעה וחצי.
מורידים את החום בתנור ל140 מעלות מוסיפים את הפטריות ומחזירים לעוד חצי שעה.
מוציאים מהתנור החם, נותנים לנתח להצטנן כ20 דקות. פורסים לפרוסות דקות. כל אחת במשקל כ100 גרם. ומחזירים לרוטב שנוצר בסיר.
לפני ההגשה ניתן לחמם שוב ברוטב.